SVDL onderzoekt effecten uitvoering AED-taak

De afgelopen jaren is het aantal defibrillators in Nederland flink toegenomen. Onderzoek van de Hartstichting maakt helaas duidelijk dat veel AED’s maar beperkt te gebruiken zijn. Van veel apparaten is onbekend waar ze hangen. Bovendien is een derde niet 24/7 beschikbaar. Snelle reanimatie vergroot de kans op overleven aanzienlijk. En dat blijkt in de praktijk moeilijk te organiseren. Sommige veiligheidsregio’s hebben er daarom bewust voor gekozen om ook bij reanimatiemeldingen uit te rukken. De brandweer is er immers op ingespeeld om snel ter plekke te zijn.

Voor Veiligheidsregio Utrecht onderzoekt SVDL wat de effecten zijn van de uitvoering van de AED-taak in de regio. Welke tijdwinst wordt er geboekt? Hoe is de AED-inzet zo effectief mogelijk? Benieuwd naar het onderzoek? Neemt u dan contact op met onze adviseurs Johan Posseth of Ben Maes.

 

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal niet gepubliceerd worden.