Evaluatie samenwerking gemeente Terschelling en de Fumo

SVDL ziet tal van vraagstukken in het land op het gebied van samenwerking tussen omgevingsdiensten en gemeenten. Zo ook in Friesland bij de gemeente Terschelling en de Fumo.

Gemeente Terschelling heeft naast de wettelijke taken ook al haar bouwtaken overgedragen aan de Fumo. Ruim vijf jaar na deze taakoverdracht is er behoefte aan een evaluatie van de huidige samenwerking. SVDL mag de gemeente Terschelling daar bij helpen. In deze evaluatie zoomt SVDL in op zowel de zachte kant van de samenwerking als op de kosten en prestaties. En door het gebruik van de Wabo-benchmark geeft SVDL extra inzicht in de dienstverlening door de Fumo, door vergelijking van hun cijfers met die van andere gemeenten. Dit alles met als doel om te helpen bouwen aan een toekomstbestendige en duurzame samenwerking tussen Terschelling en de Fumo.

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal niet gepubliceerd worden.