Doorontwikkeling netwerksamenwerking Samenwerking Midden-Limburg (SML)

Het is steeds lastiger voor gemeenten om zelfstandig een antwoord te bieden voor de complexe maatschappelijke opgaven. SVDL ziet dan ook een flinke toename van regionale samenwerking. Steeds vaker kiezen gemeente voor flexibele vormen. Zo ook in regio Midden-Limburg. De zeven gemeenten (Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert) zijn in 2015 gestart met Samenwerkingsverband Midden-Limburg (SML):  een netsamenwerking op basis van vrijwilligheid, wens en behoefte gericht op zes opgaven.*

De gemeenten zijn ondertussen vier jaar op weg met SML. Een mooi moment om terug te blikken en keuzes te maken over de toekomstige samenwerking. Concreet is SVDL gevraagd om de ervaringen en resultaten van de samenwerking in beeld te brengen en adviezen te geven over de toekomstige samenwerking. Centraal in de aanpak staat de realisatiekracht. Wat zijn de belangrijkste opgaven voor de regio? Met welke samenwerkingsvorm heb je de meeste impact? Hoe houd je focus en ben je tegelijk voldoende wendbaar om nieuwe maatschappelijke thema’s slagvaardig op te pakken? Wat betekent dit voor de positionering en rol van SML?

* Vitale werklocaties, Arbeidsmarkt, Innovatie en ondernemerschap, Leisure (vrijetijdseconomie), Mobiliteit en Infrastructuur, Circulaire economie

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal niet gepubliceerd worden.