Joël Wieme: zijn eerste 100 dagen bij SVDL

Joël Wieme begon 1 maart als adviseur bij SVDL. Nu is hij drie maanden aan de slag. Tijd om hem te vragen hoe hij terugkijkt op zijn eerste 100 dagen bij SVDL.

Wie is Joël Wieme?

Aangenaam! Ik ben 27 jaar jong, geboren en getogen in Zeeuws-Vlaanderen. Sinds 2010 woon ik in Utrecht. Ik heb Bestuurs- en Organisatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Zoals zovelen ben ik na mijn studie in de mooie Domstad blijven plakken. Nu woon ik samen met mijn vriendin in een leuk appartement in het zuiden van de stad.

Waarom heb je gekozen voor SVDL?

Na mijn studie heb ik een tijdje bij een ander advies- en detacheringsbureau gewerkt. Na een jaar maakte ik de overstap naar de Drechtsteden, waar ik anderhalf jaar een traineeship heb gedaan. In het traineeship heb ik de gemeente Papendrecht van boven tot onder leren kennen en heb ik meegemaakt hoe de gemeente met zes andere gemeenten samenwerkt in de Drechtsteden. De vraagstukken op het gebied van samenwerking en organisatieontwikkeling vond ik zó interessant, dat ik na afloop van het traineeship als extern adviseur alléén maar dit soort opdrachten wilde doen. SVDL is gespecialiseerd in organisatieontwikkelings- en samenwerkingsvraagstukken in de publieke sector. Het is een relatief klein bureau. Daardoor kun je met iedereen samenwerken, ken je elkaar goed en is het snel schakelen. Dat sprak me enorm aan.

Wat heb je in je eerste 100 dagen zoal gedaan?

Toen ik begon, viel ik met m’n neus in de boter! Ik kon meteen aan de slag met twee mooie opdrachten: de evaluatie van de ambtelijke fusie Woerden/Oudewater én een update opstellen van één jaar ambtelijke integratie van Zandvoort in Haarlem. Nu help ik met een team van collega’s de gemeente Scherpenzeel bij het vraagstuk wat nodig is voor deze gemeente om de opgaven en ambities voor de toekomst te realiseren.

Wat vind je daar zo leuk aan?

Veel van de gemeenten, provincies en GR-en die wij helpen, staan als het ware voor een kruispunt. Ze moeten belangrijke strategische keuzes maken: maken we de eigen organisatie zelfbewust en wendbaar, doen we dat in samenwerking met anderen of is een fusie de meest duurzame oplossingsrichting? De keuzes die ze daarin maken hebben vaak grote impact op hun toekomst en zijn niet 1-2-3 terug te draaien. In mijn werk denk ik daarom ook steeds: dit gaat écht ergens over. Hoe gaaf is dat?

Wil je ook onderdeel uitmaken van een gaaf team van betrokken adviseurs? En wil jij ook écht impact hebben? Klik dan op deze link en wie weet verwelkom ik jou binnenkort als collega bij SVDL.

Plaats een reactie

Je e-mail adres zal niet gepubliceerd worden.